Over

Manueel Therapie Elferink

Al tijdens mijn opleiding fysiotherapie, die ik 1995 in Enschede afrondde, interesseerde ik mij voor de manueel therapie. Vanaf 2015 was de tijd rijp,  mijn eigen visie en behandelmethode in deze zelfstandige praktijk uit te voeren.

Vanwege onvoldoende werkgelegenheid in Nederland ben ik mijn carrière gestart in Duitsland. Daar heb ik ruim zeven jaar ervaring opgedaan in een grote praktijk/revalidatie centrum. In deze periode heb ik meerdere Cyriax-cursussen gevolgd. Deze waren manueel gericht en in 2003 heb ik de opleiding manueel therapie (SOMT) met positief gevolg afgerond.

Aangezien het vak fysiotherapie/manueel therapie in Nederland meer erkenning en verantwoordelijkheid geniet, zie bijvoorbeeld de directe toegangelijkheid(DTF), wilde ik toch graag terug naar Nederland. In Zieuwent heb ik deel uitgemaakt van een deskundig team fysiotherapeuten. In deze praktijk ben ik mij blijven specialiseren in de technieken van de manuele therapie. De laatste jaren ben ik me meer gaan verdiepen in de osteopathie en heb ik de methode de Bakker gevolgd, integraded techniques. Inmiddels behandel ik veel volgens deze methode, aangezien ik daar nog meer oorzakelijk mee kan behandelen en het zelfgenezend vermogen kan aanspreken.