Fysiomassage 2018-03-02T11:33:13+01:00

Fysio en Ontspanningsmassage

Gedurende een lange negatieve stressperiode, psychisch dan wel lichamelijk, kan er een blijvende verhoging van de spierspanning plaatsvinden. Op korte termijn gezien is dit nog niet zo’n probleem. Op de langere termijn echter kan er door een slechtere doorbloeding verandering plaatsvinden in je lichaam. Het is dan van belang om in deze periode te blijven bewegen en sporten.

Helaas kan het gebeuren dat beweging of sport geen ontspanning meer geeft en het zelfs teveel energie kost. Vooral in deze fase is ontspanning in de vorm van een massage een hulpmiddel om te proberen die viscieuze circel waarin je je bevindt te doorbreken. Een ontspanningsmassage is een uitstekende manier om de “kraan” in je lichaam weer open te zetten en de doorbloeding vrije baan te geven. Uiteraard is een ontspanningsmassage niet alleen voor mensen met een hoog stress niveau. Iedereen zou zichzelf zo’n massage mogen gunnen!

Als eerste wordt vaak gevraagd of de massage ook vergoed wordt door de ziekenfonds. Het antwoord is, nee. Ik zie de ontspanningsmassage als een kadootje aan jezelf of als een investering in jezelf. Een collega-therapeut kwam eens met een mooie vergelijking met een auto. Je vindt het heel normaal dat je je auto APK laat keuren, dat je belasting, verzekering , reparaties en benzine betaalt. Over het jaar loopt dit bedrag al snel op tot enkele duizenden euro’s. Een confronterende gedachte vind ik het te constateren dat wij mensen dit niet in ons eigen lichaam willen investeren.

Investeer je in jezelf, dan investeer je in je eigen toekomst en geniet je van het moment.

Fysiomassage

Sport je veel of heb je algemeen last van gespannen spieren, dan is het goed via een fysiomassage de spieren weer op de juiste spanning te krijgen.

Ontspanning