Werkwijze 2018-03-02T11:19:32+01:00

Werkwijze

DTF: Directe toegangelijkheid fysiotherapie.
Dit betekent dat u direct zonder tussenkomst van een huisarts en specialist bij mij een afspraak kunt maken. In sommige gevallen kan het zijn dat de patient na een korte screening terugverwezen wordt naar de huisarts voor verder onderzoek of behandeling.

Bij een eerste bezoek zal via een korte screening een uitgebreid vraaggesprek, lichamelijk onderzoek en behandeling plaats vinden.  Er zal tijdens het onderzoek met name gekeken worden naar storingen van de gewrichten( blokkaden, standsveranderingen). De wervelkolom speelt hierbij een belangrijke rol. Deze zogenaamde storingen kunnen een oorzaak vormen waarom het lichaam niet meer in staat is tot zelfgenezing. De wervelkolom samen met  de hersenen vormen het besturingsmechanisme van het gehele lichaam en stellen ons in staat het gehel e lichaam te laten bewegen. Vandaar dat storingen aan de wervelkolom invloed kunnen hebben op het bewegen van het lichaam. Daarom is voor mij als manueel therapeut/fysiotherapeut de wervelkolom het belangrijkste aanknopingspunt voor veel klachten.

Voorbeelden:  lage rug klachten met en zonder uitstraling. Nekklachten met en zonder uitstraling. Spier en pees klachten van armen en benen(=tenniselleboog, hielspoor, schouderpees klachten, hamstringklachten, nekklachten, borst-rib klachten, liesklacten etc.

Na het onderzoek wordt samen met de patient beoordeelt of therapie zinvol is en bespreekt men een aanpak voor de verdere therapie.

nieuws

Sinds kort ben ik ook via whatsapp te bereiken. Aangezien mijn woonplaats in Duitsland ligt, werkt helaas de voice mail van KPN niet altijd. Stuur een app of mail(info@manueeltherapie-elferink.nl) en ik probeer zo snel mogelijk contact met u op te nemen. Tel: 0657931690

Met vriendelijke groet,

Kasper Elferink